torsdag den 26. februar 2015

Design og redesign

I værksted har vi i dag snakket om forskel på design og redesign, vi har fundet ting i klassen, på nettet og snakket om hvordan man kunne redesigne det.

Alle skal have et par sko (læs: fodtøj) med til på torsdag. Det skal være ét par, som må blive ødelagt. Størrelse er ikke vigtig. Man må også gå på genbrug for at købe et par brugte, hvis man ikke har mulighed for at få nogen med hjemmefra.
Det kan være alle slags fodtøj (sutsko, damesko, fodboldsko, sandaler, støvler, etc).

Det arbejder vi med...

I fandango arbejdsbogen har vi arbejdet med siderne frem til (og med) s. 56. Lige nu handler det om digte og rim. Siderne hænger sammen med teksterne i grundbogen (halfdan Rasmussen)
I daglig dosis skal de lave til og med side 50.
Alt dette skal være færdig på mandag d. 2/3-2015.
Da mange ikke har en frilæsningsbog har jeg brugt den første time i dag på at læse 1. kapitel af nogle forskellige bøger og for dem fra smartboard, så de kunne følge med. Jeg håber de har givet lidt inspiration.

onsdag den 25. februar 2015

Engelsk

På fredag vil jeg gerne have at børnene har et tørklæde med i skole.
Det skal kunne bindes om hovedet ;-)

Kh Louise

mandag den 16. februar 2015

Forårslejr og bal for mellemtrin

Jeg har i dag fortalt klassen om lejr i uge 21, og får snart tilsendt en lejekontrakt, så jeg tør godt fortælle hvor vi skal hen.

Vi skal til et dejligt sted ved foden af Himmelbjerget, hvor vi lejer 4 hytter fra mandag til fredag. Alle detaljerne omkring hvem, hvor og meget meget mere, kommer på et senere tidspunkt. Det jeg har vist er, at der er plads til 8 i hver hytte, og der er køleskab, primitivt køkken, spiseplads, bad og wc i hver hytte. De skal (næsten) selv stå for budget til morgenmad, så de lærer noget om det. Morgenmad spises i egne hytter.
Jeg hverken vil eller kan sige noget om hvem og hvor mange voksne jeg skal have med, da det stadig er noget vi er ved at snakke om på skolen. Så meget mere info senere...

Bestyrelsesformand Kim vil meget gerne være tovholder for mellemtrins-bal i år, så hvis nogen af her har lyst til at være med, så kontakt venligst Kim (se Kometen).

onsdag den 4. februar 2015

Resten af ugen...

I dag (onsdag) har vi snakket om grænser og lavet sjove øvelser. Vi har også snakket om ord og hvilke ord vi i klassen kan bruge om de forskellige begreber, så vi har et fælles sprog om det der kan være lidt svært at snakke om. Der er ord vi kan bruge sammen i klassen, og så er der andre ord vi kan bruge i fritiden.

Vi er i gang med at lave tegneserieklummer, der beskriver episoder hvor ens grænse bliver overtrådt. Dem håber jeg at kunne vise jer her i morgen eller muligvis i fredagsbrevet.

søndag den 1. februar 2015

Ugesex

I den kommende uge møder vi fra kl 8.00-13.00, og i morgen (mandag) må I meget gerne have iPad/tablet med (mandag giver jeg besked, om de må have den med de andre dage).

Det laver dit barn i Uge Sex

 

Hvordan kan jeg mærke, at jeg har det godt? Hvad skal der til, for at vi alle kan trives og være sunde? Hvordan er man en god ven eller en god kæreste? Hvad vil det sige at have ret til at bestemme over egen krop?

Undervisningen tilpasses elevernes alder
I Uge Sex arbejder eleverne på alle klassetrin med emner som følelser, kønsroller, trivsel og identitet. Men undervisningen tilpasses også elevernes alder på de forskellige klassetrin i form og emner.

  • I de små klasser handler undervisningen typisk om kroppen, grænser, køn, følelser og familie: Hvad vil det sige at have det godt, og hvad der skal til for, at vi kan være sunde og raske og have det godt med vores venner og familie. 
0.-3. klasse handler undervisningen om kroppen, køn, følelser, familier, trivsel, grænser og rettigheder.

MANGFOLDIGHED OG TRIVSEL

Børn og unge vurderer løbende sig selv i forhold til spørgsmål som: Er jeg en ’rigtig’ pige eller dreng, lever jeg i en ’rigtig’ familie, har jeg det ’rigtige’ udseende og senere hen den ’rigtige’ seksualitet.

God sundheds- og seksualundervisning viser børn og unge, at der er mange måder at være pige/dreng på, leve i en familie på, se ud på etc. Der er ikke nogen 'rigtig' måde.

Det betyder, at:
 

  • Undervisningen er med til at skabe et rummeligt fællesskab i klassen, og det styrker trivslen både hos det enkelte barn og i hele klassen.
  • Undervisningen styrker børn og unges personlige selvtillid, deres evner til at skabe respektfulde forhold til andre mennesker og evnen til at bestemme over egen krop.
  • Undervisningen styrker børn og unges evne til at træffe gode valg for sig selv – både i forhold til venskaber og sociale relationer, familiære relationer, sikker sex og i forhold til, hvad de på har lyst/ikke lyst til seksuelt.